С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Жадна треска

За жадна треска сте чували от майка си и баба си. Днес се внимава особено това да не се допусне.
Симптоми:
Всяко дете след раждането си спада на тегло. То приема сравнително малко храна, а изхвърля течности чрез урината, изпражненията или повърнатата храна. При най-големия спад на килограмите към третия-четвъртия ден може да се появи температура 38-38,5 градуса. Тя трае няколко часа до няколко дни, без детето да е болно. То е обезводнено. Същото може да се получи и при по-големите деца, когато са болни, а не приемат достатъчно течности.
Лечение:
При добро наблюдение на бебето не би трябвало да има жадна треска. Днес децата се захранват навреме и получават достатъчно течности чрез кърмата и преварената вода.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби