С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Колики

Повечето бебета страдат от колики.
Симптоми:
Причината е, че малките бебета трудно се адаптират към живота извън майката. Храносмилателната система тепърва започва да работи, а е незряла. Образуват  се големи количества газове, които разпъват червата и предизвикват болки. Болезнени спазми тормозят бебетата най-вече през първите три месеца от живота им. Бебето започва да пъшка, да се присвива, вдига крачета към корема и пищи. За съжаление често коликите се появяват нощем или надвечер, което е неприятно и за родителите.
Лечение:
За облекчение на коликите има няколко вида капки, които се дават преди или по време на хранене. За да намалите количеството на погълнатите газове, дръжте детето изправено след хранене, за да се оригне. Най-голямо облекчение обаче се получава от гушкането на бебето. В майчината прегръдка то се чувства спокойно, близостта го успокоява, а топлината и притискането на коремчето успокоява болката. Не се тревожете, че ще разглезите бебето, гушкайте го!

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби