С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Крипторхизъм

Това название обозначава, че единият или и двата тестиса не са слезли в скроталната торбичка.
Симптоми:
Нормално тестисите се зараждат в коремната кухина, както и яйчниците, но до раждането на детето слизат в торбичката. У недоносените този път на тестисите още не тестисите още е завършен и продължава в първите седмици след раждането. Ако вие по време на къпането на новороденото не успеете да опипате двата тестиса, покажете бебето на лекаря още при първото посещение при него. Може би той ще опипа тестисите в канала по пътя към торбичката. Това ще ви успокои. Слизането им ще завърши до края на първата година.
Лечение:
Ако до края на втората година единият или и двата тестиса не слязат в торбичката, лекарят ще назначи хормонално лечение, което в повечето случаи се оказва достатъчно. Ако обаче то не даде резултат, може да се наложи смъкването на скрития тестис в торбичката по оперативен път.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби