С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Неврози – Нощно напикаване

Изпускането през нощта след 3-4-годишна възраст не е нормално.
Симптоми:
Спорно е дали Спорно е дали нощното напикаване е вид невроза. В последните години много специалисти смятат, че причината е по-скоро в незрелостта на различни отдели на бъбречната и нервната системи при част от децата. В много от случаите страданието е наследствено. Макар причините за нощното напикаване да не са съвсем изяснени, факт е, че тези деца имат много дълбок сън и не могат да усетят позивите за уриниране.
Лечение:
Нощното напикаване изчезва и без лечение в пубертета. Което не означава да оставите детето да се подмокря дълго време, да се притеснява от съучениците си и да не смее да отиде на лагер. Научете детето да вечеря рано и да не приема никакви течности преди лягането си. Внушението върши много добра работа. Говорете му, че изписаното лекарство е страшно ефикасно, награждавайте сухите нощи и не се мръщете на мокрите. Лекарствата, които се изписват, не позволяват на детето да изпадне в прекалено дълбок сън и то се събужда при нужда.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби