С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Неврози – Смучене на пръста

Симптоми:
Почти всяко бебе си смуче пръстчето, така задоволява смукателния си инстинкт.
Ако поотрасналото дете продължава с вредния навик, значи става нещо нередно. Смученето на палеца доставя голямо удоволствие на децата, но то е проява на автоагресия. Такива деца отреагират агресивните импулси не навън, а срещу самите себе си. Те обикновено са плахи и тихи. Пръстите на тези деца придобиват характерен вид – палецът се деформира, кожичките около ноктите са зачервени и възпалени.
Лечение:
За лечението се предлагат различни горчиви вещества и лакове, с които се намазват пръстите. Те не винаги имат успех, защото причината за навика си остава. Трябва да се разбере какво мъчи малкия човек. Дали не сте прекалено амбициозни родители и нежната психика на детето не понася натоварванията? Или нещо друго го притеснява в отношенията в семейството? Добре е да се направи консултация с детски психолог, който чрез различни тестове ще установи причината за проблема.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби