С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Неврози – Тикове

Тиковете са неволни съкращения на отделни мускулни групи.
Симптоми:
Тиковете обикновено настъпват след стресова ситуация, но могат да бъдат продължение на вреден навик. Дете, което е с постоянна хрема, придобива тик с движение на носа, сякаш иска да си го почеше отвътре. Или дете с дълъг бретон започва да духа нагоре с уста, за да отстрани косата от челото. Повечето обаче получават тикове без видима причина. Те се засилват, когато детето се притесни, и никога не се проявяват през нощта. Ако се направи забележка на детето, тикът се усилва.
Лечение:
Упоритите тикове се лекуват с успокоителни лекарства, изписани от детски лекар. Най-важно обаче е отношението на родителите. Не се карайте на детето, то прави движенията неволно и също като вас не ги иска. Създайте му оптимален ненатоварващ дневен режим и го насърчавайте.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби