С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Претопляне

Децата се претоплят много по-лесно, отколкото възрастните!
Симптоми:
Причината за лесното претопляне е, че малките деца в първите месеци имат недоразвити потни жлези и не могат да се потят. Постоянно са в движение и имат повишена обмяна на веществата, тоест образуват повече топлина. Като се прибави и вечният страх от настинки дори в жегите, който кара родителите да навличат децата си с много дрехи, плюс топъл памперс, положението съвсем се усложнява. Появяват се пъпки и зачервявания особено около лицето, шията и гърдичките. В по-тежките случаи е възможно телесната температура да се повиши, детето да загуби тонус, дори да започне да повръща.
Лечение:
Обличайте децата така, все едно че вие сте на тяхно място! На малките деца крайниците и нослето са винаги хладни и това не означава, че им е студено. Ако се появят признаци на претопляне, веднага разсъблечете детето и го поставете на хладно място. Дайте му да пие течности, основно вода, облейте го с хладен, но не студен душ. При температура дайте антипиретици – парацетамол, нурофен.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби