С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Профилактични прегледи

Профилактиката гони болестите надалеч!
На децата до една година се правят профилактични прегледи всеки месец, до две години – на три месеца, до седем – на 6 месеца, а на учениците веднъж годишно.
Целта на профилактичните прегледи е да се следят здравето на детето, неговото физическо и нервно-психическо развитие. В детската консултация се следят теглото и ръстът на детето, дават се съвети за правилното хранене, масаж, гимнастика, игри, съвети за обличане, прохождане, периодично се правят изследвания на кръв и урина, а при необходимост и други по-специализирани изследвания.
Добре храненото и закалено дете боледува по-рядко, затова не пропускайте профилактичните прегледи!
Болестите се държат далеч от детето и от специфичната профилактика – имунизациите. При съвременните ваксини страничните действия значително намаляха, а ползата в борбата с болестите е несъмнена.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби