С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Коментари за “Голямото кърмене...”

« Назад

rire

rire

09.08.2009 00:45:06

Кърмих първото си дете 1 година и 4 месеца. Отби се, защото се наложи да пътувам до моя край по неприятен повод и оставихме малкия при баба. Мисля, че всяка майка ще реши до кога да кърми детето си. И до 2 години да е, то ще получава храна, която му е от голяма полза. В момента кърмя и второто си дете - тя е на 6 месеца и й никнат зъбки. Постоянно плаче, но знае, че щом поиска да се сгуши в мама, болката ще мине и ще спинка спокойно. Пожелавам на всички бъдещи майки да имат желание да кърмят децата си!
zizu

zizu

08.08.2009 12:29:15

Страхотна статия. Аз лично все още кърмя сина си, който е на година и половина. Споделяла съм и преди, че заслугата за тази моя увереносте личното ми убеждение, подкрепата от нашия татко и не на последно място безрезервната помощ на всички майки от Ла ЛЕЧЕ лига България. Благодаря им на всички. На Клара и Carry нищо не искам да казвам, защото това е въпрос и на лично мнение. Ако не си убеден в предимствата и ползите на кърменето, ако не искаш да го направиш просто и ти и детето ще се мъчите. Всеки сам прави избара си. Добре е обаче и педиатрите и акушерите повече да насърчават майките за това да кърмят. На всички ни е ясно , че това е нещо съвсем естествено и полезно и за двете страни - майка и дете! Поздрави на всички за отминалата Световна седмица на кърменето
Carry

Carry

07.08.2009 01:31:42

Наскоро присъствах на следното в ресторант: малко момченце /след като си беше хапнало пържолката/ започна да се тръшка на майка си, че трябвало и да го кърми и тя се разголи насред ресторанта, за да угоди на бая отрасналия си юнак. Беше малко като сцена от филм на Хичкок. Всяко нещо трябва да има някаква граница все пак. За бебетата е ясно, че най-доброто е кърмата, но едно пораснало, ходещо и говорещо дете да те приема за подвижна млекоцентрала... айде моля ви се...
MIGITO

MIGITO

06.08.2009 23:44:58

И аз сам за кърменето.Майки кърмете децата си докато можете!Едно,че от кърмата ро хубаво няма друго,че тя е много полезна-предпазва бебето от вируси,диария,грип.Имам две хубави,здрави дечица и го казвам от личен опит.А освен полезно кърменето е и едно голямо удобство за МАМА,по всяко време може да предложи топло млекце на своята рожба,без значение от условията. МАЙКИ КЪРМЕТЕ ДЕЦАТА СИ !!!
Carry

Carry

06.08.2009 20:52:12

Ама че гадост, граничеща с извращение........
dahil7

dahil7

06.08.2009 16:42:57

Статията е страхотна! Големият син го кърмих едва 30 дни и за голямо съжаление ,защото нямах кърма. Но сега с млкият нещата вървят доста добре вече е на 7 месеца и основната му храна е кермата.Между другото си похапва всичко.Нямам и никакво намиремие да го лишавам от най - любимата му естествена храна- майченото мляко.
mamatanya

mamatanya

05.08.2009 22:17:15

Много хубаво е написано!
Пускам една мисъл по повод кърменето - "Кърменето е биологичната норма. Няма “ползи” или “предимства” за нещо, което е най-естествено, а човешкото мляко е видовоспецифично за човешките бебета!"
Kia

Kia

05.08.2009 17:45:16

Докога да се кърми едно дете зависи от него и от майка му. Кърмих 11 месеца и после се върнах на работа. Психически се бях настроила за края на кърменето, а и дохранвах от 1 месец. Някак си естествено кърмата ми секна. Затова си мисля, че всичко е до психическа нагласа. В първите 9 дни също дохранвах. Тогава се молех да успея да кърмя поне 6 месеца. След това знаех, че това е една моя малка победа. Поставих си втора летва - 10 месеца и минах и нея. Третата беше 1 г. - е не стана. Междувременно някои хора ми обясняваха, че след 6 м. трябвало да спра да кърмя, че бебо бил достатъчно кърмен. Обясних им, че това зависи от мен. Сега той не ме търси за кърмене и отбиването мина неусетно. На мен ми е странно кърмене след 2-годишна възраст, но не упреквам никоя майка за това, което прави. Трябва да оставим предрасъдъците и бабините деветини в миналото. Всичко е въпрос на личен избор.
Rady77

Rady77

05.08.2009 17:10:11

Много добре написано! И аз споделям чувствата на авторката - няма по-полезна храна, нито аналог на емоционалната връзка, която създава кърменето. При моите синове големия успях да кърмя само 6 месеца, следвайки разни "доброжелателни съвети", за което безкрайно съжалявам, а малкия, който скоро ще навърши 3 години все още се наслаждава на най-естественото меню и тъй като удоволствието ни е взаимно, този път никакви баби, лели и прочие съветници не биха ни отказали от него - подкрепям напълно идеята всяка майка да кърми детето си, докато и двамата се чувстват комфортно и това им носи удовлетворение. При това в по-голяма възраст естествено детето получава и всички пюрета, сокове и пр разнообразни храни.......това не е проблем!!! Моят палавник си хапва кюфтета например, но това не пречи за лека нощ да ги полее с любимото си натурално мляко!
burning soul

burning soul

04.08.2009 14:23:27

Скъпа Клара, преди да се изказваш неподготвена ми кажи колко бебета е кърмил доктор Спок. Малката ми дъщеря е кърмена до 3 години и 2 месеца, голямата изобщо не е и не виждам никакви проблеми в развитието и на двете. Общо взето всичко е относително-също като теорията за относителността. Да не забравяме, че дори Световната здравна организация препоръчва кърменето поне до 2 годишна възраст. Пък и не на последно място-аз лично не познавам 6 годишно кърмаче примерно. Ти ако познаваш-това е друг въпрос.

Напишете коментар

 Избор на език:

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби